Пожежі в екосистемах продовжуються: ДСНС надала оперативну інформацію

12:30, 17 апреля 2020
ДСНС надає інформацію щодо обстановки з пожежами та радіаційним станом.
Пожежі в екосистемах продовжуються: ДСНС надала оперативну інформацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 17 квітня, з’явилася нова оперативна інформація щодо обстановки з пожежами та радіаційним станом. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Інформація щодо обстановки з пожежами:

Житомирська область

а) 16 квітня о 12 год. 21 хв. поблизу с. Рудня та с. Виступовичі на території Виступовицького лісництва сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням на територію та адміністративну будівлю ТОВ «ПРИКАРПАТЗАХІДТРАНС». О 17 год. 10 хв. підрозділами ДСНС пожежу адміністративної будівлі ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Станом на 7 год. 17 квітня підрозділами ДСНС надається допомога працівникам лісового господарства по гасінню сухої трави та лісової підстилки. До гасіння залучено 101 чоловік  та 20 одиниць техніки, з них від ДСНС 41 чоловік особового складу та 11 одиниць техніки.

б) 16 квітня о 16 год. 56 хв. поблизу с. Новосілка Радомишльського району виникло загорання сухої трави та лісової підстилки з подальшим розповсюдженням вогню на будівлі та споруди с. Новосілка. Внаслідок пожежі вогнем знищено та пошкоджено  8 будівель, з них 3 житлових та 5 нежитлових відселених будинків. О 19 год. пожежу будинків ліквідовано та о 23 год.  25 хв. пожежу сухої трави та трав’яного настилу локалізовано (вогнем пройдено 80 га трав’яного настилу та 2 га лісового масиву).

Станом на 7 год. 17 квітня спостерігається тління окремих осередків трав’яного настилу та лісової підстилки.  До гасіння залучено 28 чоловік та 7 одиниць техніки, з них від ДСНС 16 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Пожежі в екосистемах:

Київська область

Станом на 7 год. 17 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території  Корогодського, Котовського, Дитятківського та Денисовецького лісництв. Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем.

Інженерною технікою створено 290 км мінералізованих смуг. До гасіння від ДСНС залучено 1 тис. чоловік особового складу та 106 одиниці техніки (в тому числі 3 вертольоти та 2 літаки ДСНС, якими 16 квітня здійснено 114 скидів – 240 т води).

Радіаційний стан по м. Києву та Київській області

Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про пилову бурю в Києві: КМДА просила містян залишатися вдома.

Також ми писали, що Київ очолив рейтинг міст світу із найбруднішим повітрям.

Відомо, що в результаті масштабних пожеж рівень радіації перевищив норму. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області