Розгін Майдану: ДБР повідомило про підозру ще одному «беркутівцю»

19:44, 29 апреля 2020
30 листопада 2013 року підозрюваний перевищив свої службові повноваження та затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності.
Розгін Майдану: ДБР повідомило про підозру ще одному «беркутівцю»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому працівнику полку особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в місті Києві. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

Екс-правоохоронець підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством, службовому підробленні та у вчиненні службовою особою за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів тощо (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 366, ст. 340 Кримінального кодексу України).

«Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрюваний перевищив свої службові повноваження та затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання експравоохоронець застосував до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодив організації та проведенню зборів. У подальшому підозрюваний, склав рапорт про затримання потерпілого, до якого вніс завідомо неправдиві відомості.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР спільно із прокурорами Офісу Генерального прокурора провели експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації умисних вбивств та заподіяння вогнепальних тілесних ушкоджень учасникам акцій протесту під час Революції Гідності, зокрема за подіями 18-20 лютого 2014 року. 

Крім того, стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду