У працівника Вищої ради правосуддя виявили COVID-19

14:10, 30 апреля 2020
Наразі співробітник секретаріату ВРП перебуває на самоізоляції.
У працівника Вищої ради правосуддя виявили COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітник секретаріату Вищої ради правосуддя повідомив, що підозра на його захворювання COVID-19 підтвердилася. Він перебуває на самоізоляції у стані, що не потребує госпіталізації, передає офіційний сайт ВРП.

Наразі встановлено коло осіб, які могли контактувати з інфікованим, проводиться тестування на захворювання співробітників, повна дезінфекція приміщень та вживаються заходи щодо запобігання поширенню захворювання.

Співробітникам Вищої ради правосуддя рекомендовано за наявності найменших ознак захворювання вжити заходів щодо самоізоляції та невідкладно повідомити про стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та свого безпосереднього керівника.

«З огляду на те, що більшість працівників після оголошення карантинуна виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» були переведені на дистанційну роботу, а решта працівників регулярно і в повному обсязі забезпечувалася спеціальними засобами індивідуального захисту, сподіваємося, що кількість хворих буде обмежена одним випадком.

Колектив секретаріату ВРП та всі члени Вищої ради правосуддя бажають колезі швидкого та повного одужання і докладають усіх зусиль для посилення протиепідемічних та карантинних заходів.

Як повідомлялося раніше, з метою запобігання  поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (з подальшими змінами), відповідно до розпорядження Голови Вищої ради правосуддя від 13 березня 2020 року  № 11/0/2-20 «Про додаткові заходи із попередження респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19» керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Пушкар С.І. ухвалив розпорядження від 17 березня 2020 року № 12/0/2-20 «Про заходи секретаріату Вищої ради правосуддя під час дії установленого на території України карантину».

Згідно із зазначеним розпорядженням ВРП обмежила доступ до приміщень Вищої ради правосуддя відвідувачів, окрім сторін та представників у справах, служби невідкладної медичної допомоги, фельд’єгерської служби та працівників служб з обслуговування систем і мереж Вищої ради правосуддя (у невідкладних випадках). Особи, які протягом робочого дня контактують із відвідувачами Вищої ради правосуддя, вхідною документацією та значною кількістю працівників, забезпечені спеціальними  засобами індивідуального захисту. Вхід до приміщення адміністративної будівлі Вищої ради правосуддя будь-яких осіб з явними ознаками гострої респіраторної хвороби заборонено.

Працівники, які виконують функції охорони адміністративної будівлі Вищої ради правосуддя, забезпечені електронним приладом безконтактного вимірювання температури тіла. На вході до адміністративної будівлі Вищої ради правосуддя здійснюється контрольне вимірювання температури тіла усіх працівників та відвідувачів.

Крім того, з розумною періодичністю протягом кожного робочого дня проводиться контрольне вимірювання температури тіла працівників секретаріату, які перебувають в адміністративній будівлі Вищої ради правосуддя. Також забезпечено щоденне кварцування службових і технічних приміщень Вищої ради правосуддя; щоденне вологе прибирання поверхонь у приміщеннях, комп’ютерної техніки та телефонних апаратів з додаванням дезінфікуючого розчину, протирання дезінфікуючим розчином ручок вхідних дверей, дверей на сходових клітках, у залі засідань, поручнів на сходових маршах; у доступних для відвідувачів та працівників місцях розміщено засоби для дезінфекції рук. Працівникам секретаріату ВРП та відвідувачам надано детальну інформацію щодо заходів із попередження респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Водночас Вищою радою правосуддя вжито всіх заходів для сталої та безпечної роботи ВРП, здійснюється щоденний контроль за їх виконанням», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 17 квітня у Вищій раді правосуддя провели дезінфекційну обробку службових приміщень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду