Міненерго роз’яснило вивчення можливості майнінгу криптовалют

18:20, 6 мая 2020
Перша державна «ферма» може з'явитися в Енергодарі.
Міненерго роз’яснило вивчення можливості майнінгу криптовалют
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство енергетики та охорони навколишнього середовища вивчає можливості майнінгу криптовалют для реалізації надлишку електроенергії в Україні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У міністерстві відзначають, що на сьогодні в Україні є профіцит виробництва електроенергії, що означає серйозні виклики для української енергетики, що потребують застосування нових підходів. Також у відомстві посилаються на заявлений Президентом Володимиром Зеленським курс на діджиталізацію.

"Можемо реально трансформувати "пасив" в "актив". Маючи профіцит атомної генерації, один із сучасних інструментів використання надлишкової електроенергії - направлення її на майнінг кріптовалюти. Це не тільки дозволяє зберегти гарантоване навантаження на АЕС, але і дасть можливість підприємствам залучити додаткові кошти. Тобто відкриває шлях до принципово нової економіки, нових підходів, нової системи ринку", - йдеться в повідомленні.

Для цього в Мінекоенерго розглядають можливість створення центрів обробки даних поруч з АЕС. В "Енергоатомі" розробили пілотний проект щодо приєднання споживачів ЦОД потужністю до 1000 МВт до електричних мереж, з виділенням першої черги 30 МВт, в Енергодарі - місті-супутнику Запорізької АЕС. Проектом передбачено створення нової інфраструктури видачі потужності ОРУ-750 кВ ЗАЕС для довгострокових поставок електроенергії для забезпечення потреб ЦОД.

Передбачається, що в перспективі такі дата-центри зможуть стати самоокупними.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міненерго доручило Енергоатому вивчити можливість майнінгу криптовалюти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва