Україна намагається закінчити війну на Донбасі до кінця року: Офіс Президента

19:15, 7 мая 2020
Влада прагне провести місцеві вибори на території ОРДЛО у жовтні.
Україна намагається закінчити війну на Донбасі до кінця року: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українська влада прагне досягти миру на Донбасі та повернення окупованих територій до кінця цього року, але при цьому існує і план «Б», якщо цього не вдасться домогтися. Про це на зустрічі з журналістами розповів голова Офісу Президента Андрій Єрмак, передає РБК-Україна.

За його словами, українська влада «не буде чекати роками, якщо та сторона не хоче припиняти війну».

«Але до кінця року ми маємо намір робити все від нас залежне, і інтенсифікація роботи ТКГ тому доказ. Але у нас є і пророблений план Б: що ми робимо, якщо буде так, що робимо, якщо буде ось так», — сказав Єрмак.

Він підкреслив, що влада хотіла б проведення місцевих виборів у жовтні в тому числі і на території ОРДЛО, але тільки за певних умов.

«Виборів під дулами автоматів не буде. Для початку необхідний контроль над кордоном, можливо спільно з міжнародними інституціями, потрібна безпека і тільки потім вибори», — зазначив Єрмак.

У той же час віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков уточнив, що кампанія на місцевих виборах за законодавством починається за 90 днів до дати їх проведення, а перед цим міжнародні спостерігачі від БДІПЛ ОБСЄ ще мають зробити висновок про принципову можливість проведення демократичних виборів в ОРДЛО.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. 

Раніше повідомлялося, що 16 квітня пройшов обмін полоненими за формулою «11 на 4». Українська сторона передала чотирьох чоловік, а «ЛНР» звільнила 11.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва