Вступ-2020: МОН змінило умови та дати проведення вступної кампанії

18:59, 8 мая 2020
Вступна кампанія переноситься на серпень.
Вступ-2020: МОН змінило умови та дати проведення вступної кампанії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки внесло зміни до умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Відповідний наказ, підписаний 4 травня 2020 року, пройшов реєстрацію у Міністерстві юстиції. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Зокрема, дати проведення вступної кампанії у 2020 році перенесено на один місяць – на серпень. «Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. 

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня», - сказано у повідомленні.

Окрім того, змінами розширено категорії вступників, що можуть скористатися правом на переведення на вакантні місця державного замовлення (особи, у яких один із батьків (усиновлювачів) був поліцейським, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою під час виконання ним службових обов’язків).

Також в умовах прийому також закріплено право іноземців  та осіб без громадянства, біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, на здобуття вищої освіти нарівні з громадянами України. Тобто тепер для того, щоб навчатися на бюджеті ця категорія вступників повинна буде успішно скласти ЗНО та подати до 5 заяв на бюджетні місця в університеті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ЗНО не скасовується: МОН спростувало фейкову інформацію.

Окрім того, стало відомо, як завершиться навчальний рік в українських школах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва