Мільйонні збитки «Електроважмашу»: завершено розслідування

20:00, 11 мая 2020
На сьогодні матеріали відкрито всім підозрюваним у справі.
Мільйонні збитки «Електроважмашу»: завершено розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективами Націонаьлного антикорупційного бюро прийнято рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо завдання державному підприємству Завод «Електроважмаш» збитків на суму 13,7 млн гривень. Про це інформує прес-служба САП.

Зазначається, що у 2017 році посадовці ДП «Завод «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, яка зареєстрована у Чеській Республіці (м. Прага), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка).

Проте слідством з’ясувалося, що запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600,3 тис. євро, були реалізовані литовській компанії за майже вдвічі більшою вартістю, а саме 1,22 млн євро.

Внаслідок реалізації вказаної злочинної схеми ДП «Завод «Електроважмаш» недоотримало 13,7 млн гривень, що підтверджено експертизами.

Усім учасникам схеми інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

На сьогодні матеріали справи відкрито всім підозрюваним у справі — двом заступникам директора ДП «Завод «Електроважмаш», начальнику управління «Заводу «Електроважмаш», кінцевому бенефіціару чеської компанії-учасниці схеми, а також директору чеської компанії-учасниці та їх захисникам.

Після ознайомлення з матеріалами справи обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про корупцію на стратегічному заводі «Електроважмаш» та арешт керівництва заводу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду