Росія звинуватила Зеленського у конфронтації і нагнітанні: у МЗС різко відреагували

09:02, 21 мая 2020
Росія черговий раз намагається втрутитися у внутрішні справи України: Міністерство закордонних справ.
Росія звинуватила Зеленського у конфронтації і нагнітанні: у МЗС різко відреагували
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві закордонних справ України ріко відреагували на коментарі МЗС РФ щодо заяв Президента України на прес-конференції 20 травня. У міністерстві назвали їх черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи країни. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, автори коментаря звинувачують Україну у здійсненні русофобської державної політики, нагнітанні напруги у відносинах з Росією. Це один з яскравих прикладів дезінформації.

«Коментар Департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав’язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відволікти увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України», - сказано у повідомленні.

Як зазначають у МЗС, факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська збройна агресія проти України, окупація Росією українських територій та незаконне утримання нею українських громадян.

Додамо, 20 травня на прес-конференції Володимир Зеленський коментував можливу зустріч з Володимиром Путіним, війну на Донбасі та окупацію Криму. 

Після цього у МЗС Росії заявили, що Зеленський вибрав курс на «конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент допустив балотування на другий термін. 

Також на прес-конференції Зеленський припустив розпуск Ради та назвав умову. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва