Справа про «зниклий басейн»: ВАКС продовжив строк дії обов’язків підозрюваному

19:10, 26 мая 2020
Компанія-забудовник мала збудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованим басейном для столичної школи.
Справа про «зниклий басейн»: ВАКС продовжив строк дії обов’язків підозрюваному
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 25 травня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання прокурора САП та продовжила строк дії обов’язків, покладених на колишнього директора ТОВ «Укрбуд Девелопмент», ще на 2 місяці – до 25 липня 2020 року включно. Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним і свідками у кримінальному провадженні.

Відомо, екс-директора будівельної компанії підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 190, частиною другою статті 364, частиною другою статті 28 частиною другою статті 364-1 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, компанія-забудовник мала збудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130 міста Києва. Екс-директор компанії, діючи у змові із директором департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишнім головним архітектором), який видав містобудівні умови та обмеження для забудови, передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу замість обіцяного басейну для школярів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вищий Антикорсуд обрав запобіжний захід колишньому нардепу, який також незаконно отримав компенсацію за житло.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва