Екс-суддя Апеляційного суду Дніпропетровщини заплатить ₴51 000 за недостовірну декларацію: вирок ВАКС

13:04, 28 мая 2020
Екс-судді призначили покарання у виді штрафу в розмірі 51 000 тисячу гривень з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 2 роки.
Екс-суддя Апеляційного суду Дніпропетровщини заплатить ₴51 000 за недостовірну декларацію: вирок ВАКС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 28 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок та визнала винуватою екс-суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у ВАКС.

Мова йде про про суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Зою Пономарь. Відповідне рішення оголосила колегія суддів ВАКС у складі: Леся Федорак, Віталій Крикливий та Ігор Строгий. У справі наявна окрема думка. Їі автором став суддя Віталій Крикливий.

Екс-судді призначили покарання у виді штрафу в розмірі три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 тис грн) з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 2 роки.

Строк додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посаду судді строком на 2 роки обчислюється з моменту набрання вироком законної сили.
Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів із дня його проголошення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що справу щодо недекларування інформації про автомобіль екс-голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак направили до суду.

Нагадаємо, ВАКС закрив кримінальне провадження щодо екс-голови Держаудитслужби

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде