На Сумщині судитимуть чоловіка, який хотів створити власну республіку

18:27, 2 июня 2020
Житель Сум підозрюється у створенні терористичної групи та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.
На Сумщині судитимуть чоловіка, який хотів створити власну республіку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Сумської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Суми. Чоловік звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та замаху на створення терористичної групи (ст. 110 та ст. 258-3 КК України). Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, обвинувачений у 2015 році разом зі своїм спільником, діючи за попередньою змовою, намагався створити терористичну групу. Головним завданням екстремістського формування було посягання на територіальну цілісність України – чоловік збирався утворити та очолити «Сумську народну республіку».

Після краху «планів панування», чоловік покинув країну та виїхав до Російської Федерації, де і переховується від законів України. Однак, щодо обвинуваченого була застосована процедура спеціального досудового розслідування, яке здійснювали співробітники Служби безпеки України.

Слід зазначити, що спільника обвинуваченого вже визвали винним та заочно засудили до 13 років та 8 місяців позбавлення волі за створення терористичної групи, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб.

Раніше ми повідомляли, що СБУ затримали агента російських спецслужб, який закликав до проведення масових терактів.

Також ми розповідали, які проблеми та труднощі спіткають усі заочні впровадження, які мають відносини до конфлікту на Донбасі та що тепер з цим робити.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва