Вимагав гроші за перемогу в конкурсі: посадовець МОН погорів на хабарі в ₴300 000

10:20, 3 июня 2020
Посадовець вимагав хабар від представника держпідприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн гривень.
Вимагав гроші за перемогу в конкурсі: посадовець МОН погорів на хабарі в ₴300 000
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Силовики затримали Генерального директора одного з директоратів Міністерства освіти і науки України  під час одержання 300 тисяч гривень хабара. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Слідство встановило, що посадовець вимагав хабар від представника держпідприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн гривень.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано Генерального директора одного з Директоратів Міністерства освіти і науки України під час одержання 300 тис. грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, посадовець Міносвіти вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що посадовця затримали під час одержання 5 тис. доларів США та 165 тис. грн.

«У приміщенні директорату Міністерства освіти і науки України проведено невідкладні слідчі (розшукові) дії. Наразі затриманому готується повідомлення про підозру», - додали у прес-службі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що адвокат, який підбурював надати хабар поліцейському, постане перед судом. 

А У Дніпропетровській області судитимуть посадовицю Держекоінспекції, яка «закрила очі» на порушення законодавства за ₴20 000. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси