Україна та Німеччина підписали угоду про забезпечення житлом переселенців з Донбасу

20:50, 3 июня 2020
Україна та Німеччина об’єдналися задля допомоги з житлом для внутрішньо переміщених осіб. На це має бути направлено 25,5 мільйонів євро.
Україна та Німеччина підписали угоду про забезпечення житлом переселенців з Донбасу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд України та уряд Німеччини підписали угоду, згідно з якою передбачається направлення 25,5 млн євро на житло для внутрішньо переміщених осіб, які втратили його внаслідок збройної агресії Росії на Сході України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кабінет міністрів та уряд Федеративної Республіки Німеччина домовилися разом допомогти з житлом для внутрішньо переміщених осіб.

«Сьогодні, 3 червня 2020 року, Кабмін, в особі Віце-прем‘єр-міністра Олексія Резнікова, та уряд Федеративної Республіки Німеччина, в особі Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Анки Фельдгузен, підписали Угоду щодо співробітництва в рамках реалізації проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» - йдеться у повідомленні міністерства.

Згідно з Угодою 25,5 млн євро передбачено направити на реалізацію проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», метою якого є забезпечення житловими приміщеннями українців, які були вимушені покинути свої домівки через збройну агресію РФ.

Також у міністерстві зазначили, що після складання угоди буде тривати підготовка до укладення договору фінансування, яким визначатиметься порядок та умови надання коштів, порядок їх використання, механізми залучення фінансової установи, відповідальність за неналежне виконання умов договору.

«Попередньо передбачається, що ВПО зможуть отримати кредит у сумі до 20 тис. євро до 10 років під пільгові умови (3-5%) із розрахунком 21 кв м загальної площі на 1 людину + 10,5 кв м на сім‘ю», - додали в Міністерстві.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла як абітурієнтам з окупованих територій вступити до ВНЗ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва