Підкуп НАБУ і САП за 6 мільйонів: ВАКС обирає затриманим запобіжний захід, трансляція

09:30, 14 июня 2020
Прокурор САП наполягатиме на обранні підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
Підкуп НАБУ і САП за 6 мільйонів: ВАКС обирає затриманим запобіжний захід, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У неділю, 14 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглядає клопотання про обрання запобіжних заходів особам, затриманим напередодні на спробі надання неправомірної вигоди керівникам НАБУ та САП. Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У свою чергу, у САП нагадали, що мова йде про першого заступника начальника ГУ ДПС у м.Києві, одного із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Віктора Януковича, а також колишнього керівника одного з департаментів ДФС України, довірена особу ексміністра екології.

«Посадовцю ДПС та керівнику групи компаній інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 27 ч.4 ст. 369 КК України («пособництво у наданні службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб»).

Колишньому керівнику департаменту — ч. 4 ст. 368 КК України.

«Прокурор САП наполягатиме на обранні підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави», — повідомили у Спеціалізованій прокуратурі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопоставленим чиновником при посередництві його «правої руки» неправомірної вигоди керівництву НАБУ і керівнику САП за прийняття рішення про припинення кримінальної справи.

Додамо, хабар в розмірі шести мільйонів доларів для керівництва антикорупційних органів передбачалася за закриття кримінального провадження за підозрою екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Також були продемонстровані 6 мільйонів доларів США, вилучені напередодні антикорупційними органами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду