Депутатам хочуть дозволити брати помічників без освіти

11:43, 15 июня 2020
В Раді зареєстровано законопроект, який виключає вимогу до освіти помічника нардепа.
Депутатам хочуть дозволити брати помічників без освіти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект № 3644 про внесення зміни до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України», а саме дозволити депутатам брати помічників-консультантів без освіти.

Також законопроект пропонує, щоб залишок коштів загального фонду, встановлений на відповідний рік для оплати праці помічників-консультантів, депутат  розподілив на виплату грошової компенсації за невикористані помічниками дні щорічної основної та додаткової відпусток. Йдеться і про дні відпустки, які помічник не використав минулого року.

Для реалізації положень законопроекту необхідно внести зміни до Постанови Верховної Ради «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України», що передбачають збільшення розміру загального місячного фонду для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України.

Автори документу вважають, що прийняття закону сприятиме удосконаленню порядку розподілу нардепом загального фонду, встановленого йому на оплату праці помічників-консультантів (з урахуванням потреби в коштах на виплату грошової компенсації за невикористані дні щорічної основної та додаткової відпусток).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутатам пропонують зробити жорсткішими покарання за незаконні рішення суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду