ЗНО-2020 можуть повністю скасувати: у Раді виступили проти

14:59, 15 июня 2020
В Україні розглядається варіант повного скасування ЗНО у цьому році через епідемію коронавірусу.
ЗНО-2020 можуть повністю скасувати: у Раді виступили проти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році може не відбутися, якщо буде значно перевищено епідемічні показники. Про це в коментарі LB.ua розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

За його словами, рішення залежатиме від епідеміологічної ситуації.

«У суботу на комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій ми обговорювали різні варіанти: що ЗНО буде проведено в заплановані дати, що його перенесуть і що його скасують. Епідситуація може вплинути на будь-який із цих варіантів, тому остаточне рішення щодо проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня ми приймемо 22 червня», — зазначив Ляшко.

Зокрема, Ляшко повідомив, якщо спостерігатиметься стійке зростання поширення коронавірусної інфекції, то у цьому разі тестування можуть скасувати.

«Індикатори ще не затверджені, але орієнтовно: коли більш ніж у 50% регіонів будуть перевищені три наші показники - інцидентність, завантаженість лікарень і тестування, і якщо загальна кількість активних хворих перевищуватиме 60 випадків на 100 тис. населення. Зараз ця цифра становить 37. Тобто нам усім потрібно дуже постаратися, щоби було таке зростання», — наголосив він.

У свою чергу у Верховній Раді виступили різко проти скасуванння тестування.

«Для когось, можливо, це найлегший спосіб вирішення проблеми. Але це не вихід із ситуації, а втеча від відповідальності конкретних чиновників. Верховна Рада в межах парламентського контролю - має зробити все можливе щоб захистити інтереси абітурієнтів і не допустити скасування ЗНО… Можлива відміна ЗНО - це очевидна спокуса повернення до старих корупційних схем при вступі», — заявила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, повідомляє прес-центр парламенту.

Вона наголосила, що ЗНО має відбутися за будь-яких обставин.  

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти. 

Раніше ми також писали, що українські чиновники готують рішення про повну відміну ЗНО

Зазначимо, Уряд планує повернути гроші учасникам пробного ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва