Частина киян залишиться без води на кілька днів: кому слід приготуватися

08:30, 16 июня 2020
На житлових масивах Києва вимкнуть воду на 2 доби.
Частина киян залишиться без води на кілька днів: кому слід приготуватися
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У західній частині міста відключать водопостачання через планові роботи. З 22:00 19 червня до 20:00  21 червня на житлових масивах Новобіличі, Микільська Борщагівка, Нивки і Галагани, Виноградар, Святошин, Академмістечко та Біличі, а також селищах Горенка та Пуща-Водиця будуть відчуватися проблеми з водопостачанням. Про це повідомляє компанія «Київводоканал».

Передусім вода може зникнути на верхніх поверхах будинків, тож мешканцям варто завчасно зробити запас, якого вистачить на 2 дні.

 «Відключення необхідне для заміни двох великих засувок на водопровідній насосній станції «Виноградар-3». Стара запірна арматура вже критично зношена, що може призвести до аварійних ситуацій, тож замінити її треба якнайшвидше. На жаль, зробити це без зупинки роботи водопровідної станції неможливо, тож мешканців просять з розумінням поставитись до цієї ситуації», – йдеться у повідомленні.

Як пояснюють фахівці, це не означає, що вода у всіх споживачів зовсім зникне. Через пониження тиску, варто очікувати відсутність водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхівок. Але, про всяк випадок, радять мати хоча б мінімальний запас води для господарських потреб усім мешканцям зазначених мікрорайонів.

У водоканалі запевнили, що виконати такі роботи швидше ніж за 2 доби просто неможливо. Щоб завдавати споживачам менше незручностей, ремонт розпочинають пізно ввечері, коли водоспоживання вже мінімальне.

Перелік зон, що відчують проблеми з водопостачанням:

  1. Житловий масив Новобіличі (район у межах вул. Академіка Булаховського, Генерала Наумова, Підлісна, Олевська, Робітнича, просп. Академіка Палладіна та прилеглих до них вулиць).
    2. Житловий масив Микільська Борщагівка(район у межах вулиць Зодчих, Жмеринська, Василя Верховинця, Сім’ї Сосніних та прилеглих до них вулиць).
    3. Житлові масиви Нивки і Галагани (район у межах вулиць Берковецька, Академіка Туполєва, Стеценка, Саратовська, Салютна, Академіка Єфремова, просп. Перемоги, вулиць Чистяківська, Дружківська та прилеглих до них вулиць).
    4. Житловий масив Виноградар (район у межах просп. Георгія Гонгадзе, вулиць Вишгородська, Мостицька, Межова, просп. Правди, просп. Свободи, вул. Наталії Ужвій, вул. Кобзарська, вул. Сошенка, вул. Ростовська та прилеглих до них вулиць).
    5. Житлові масиви Святошин, Академмістечко та Біличі (район у межах вулиць Чорнобильська, Академіка Єфремова, б-ру Академіка Вернадського, вулиць Академіка Кржижановського, Василя Степанченка, Святошинська, Відпочинку, Верховинної, Кільцевої дороги та прилеглих до них вулиць).
    6. Селище Горенка.
    7. Селище Пуща-Водиця (район у межах вулиць Курортна, Міська, Лісна, Селянська і Червонофлотська).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Київводоканал збирається підняти тарифи на послуги водопостачання та водовідведення на 19%. 

Однак пізніше Віталій Кличко заявив, що міська влада не допустить підняття тарифу на послуги холодного водопостачання та водовідведення. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва