Підбурював надати хабар: судитимуть посадовця сервісного центру МВС

09:42, 19 июня 2020
Посадовець сервісного центру МВС схилив громадянина до надання прокурору хабара 20 000 доларів США.
Підбурював надати хабар: судитимуть посадовця сервісного центру МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного з територіальних сервісних центрів Регіонального сервісного центру МВС у Чернігівській області. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Посадовець обвинувачується у підбурюванні до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища та заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство) (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що посадовець сервісного центру МВС схилив громадянина, відносно якого у суді розглядався обвинувальний акт за фактом одержання неправомірної вигоди, до надання нібито для старшого групи прокурорів у зазначеному кримінальному провадженні неправомірної вигоди у сумі 20 000 доларів США. За гроші він обіцяв нібито вирішити питання про зміну обвинувачення на шахрайство та висловлення позиції прокурором про призначення покарання, не пов’язаного із позбавленням волі.

Посадовець заволодів коштами громадянина у сумі 32 000 гривень та 2 000 доларів США та мав можливість використати їх на власний розсуд.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР взялося за справу харківського митника, якого підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні на 400 тисяч гривень.

Додамо, що на Київщині військові розпродали армійське паливо на 10 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки