Справи Майдану: суд взяв під варту колишнього командира «Беркута»

16:05, 23 июня 2020
У кримінальному провадженні розслідуються обставини перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів.
Справи Майдану: суд взяв під варту колишнього командира «Беркута»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерський районний суд міста Києва 22 червня 2020 року обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому командиру полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України у м. Києві. Про це інформує прес-служба ДБР.

Запобіжний захід обрано у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого 2014 по 20 лютого 2014 року у центральній частині міста Києва.

У цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини перевищення влади та службових повноважень колишнім Президентом України та працівниками правоохоронних органів, перевищення влади низки колишніх високопосадовців з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, зокрема умисних вбивств та замахів на умисні вбивства (завдання тілесних ушкоджень, пов’язаних із застосуванням працівниками правоохоронних органів вогнепальної зброї) учасників масових акцій протесту в центральній частині міста Києва та терористичного акту.

Досудове розслідування триває.  

Раніше слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру колишньому міліціонеру полку міліції особливого призначення «Беркут» у справах Майдану. 

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду міста Черкаси.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва