Працівник апарату Оболонського райсуду Києва заразився коронавірусом

15:30, 26 июня 2020
Наразі запроваджено особливий режим роботи Оболонського районного суду м. Києва.
Працівник апарату Оболонського райсуду Києва заразився коронавірусом
Фото: comments.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У одного з працівників апарату Оболонського районного суду міста Києва підтверджено діагноз COVID-19. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Чинне законодавство не передбачає призупинення роботи суду, а отже Оболонський районний суд міста Києва продовжує здійснювати судочинство, задля забезпечення доступу до правосуддя.

Разом з цим, з метою безпечного перебування в приміщенні суду,  проведено прибирання дезінфекційними засобами всіх поверхонь, вжито заходів до самоізоляції осіб, які безпосередньо контактували з хворим, з їх наступним тестуванням на COVID-19.

Також, з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед відвідувачів та працівників суду, рішенням зборів суддів тимчасово запроваджено особливий режим роботи Оболонського районного суду м. Києва, зокрема:

  • заборонено заходити до приміщення суду особам, з ознаками респіраторних захворювань; тимчасово обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судового процесу;
  • розгляд справ усіх категорій, прийом громадян відділами суду відбуватиметься лише за умови забезпечення учасників процесів та відвідувачів суду засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, зокрема соціального дистанціювання.

З метою попередження розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією, можливо використати альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, клопотаннями, іншими заявами, скаргами тощо, а саме за допомогою поштового зв’язку,  підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду [email protected], а також через скриньку, встановлену на 1 поверсі в холі суду», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у Вищому антикорсуді виявили перший випадок коронавірусу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді