Депутати прийняли за основу законопроект щодо соціального захисту населення під час карантину

16:02, 13 июля 2020
Документ розроблено з метою забезпечення соціального захисту безробітних, працівників та роботодавців, які можуть стикнутися з негативними соціально-економічними наслідками в період карантину.
Депутати прийняли за основу законопроект щодо соціального захисту населення під час карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На позачерговому засіданні 13 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №3486 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)». Про це повідомляється на сайті ВР.

 Документ розроблено з метою забезпечення соціального захисту безробітних, працівників та роботодавців, які можуть стикнутися з негативними соціально-економічними наслідками в період карантину. Зокрема, пропонується:

  • привести у відповідність строки, в які роботодавці повідомляють відповідний територіальний центр зайнятості, про заплановане масове вивільнення працівників;
  • врегулювати питання щодо надання ваучерів особам, звільненим з військової служби після участі у проведенні АТО/ООС без умови встановлення інвалідності;
  • дозволити головам сімейних фермерських господарств сплачувати єдиний соціальний внесок за себе та за членів сімейного фермерського господарства тощо.

Законопроектом також пропонується визначити, що кошти, які надійшли до державного бюджету від сплати адміністративно-господарських санкцій і пені, можуть використовуватись Фондом соціального захисту інвалідів для надання роботодавцям компенсацій, визначених у Законі України «Про зайнятість населення», які забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних за направленням центрів зайнятості.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада внесла зміни до держбюджету щодо проведення виборів.

А ще Рада внесла зміни до Регламенту щодо електронної форми документообігу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська