Україна налагоджує стосунки із Швейцарією: підписано низку документів

17:15, 21 июля 2020
Володимир Зеленський підписав з Президентом Швейцарії Симонеттою Соммаруги Меморандум про партнерство, також було укладено низку інших документів.
Україна налагоджує стосунки із Швейцарією: підписано низку документів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час державного візиту Президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги в Україну було підписано низку українсько-швейцарських двосторонніх документів. Про це інформує пресслужба Президента України.

Президент України Володимир Зеленський та Президент Швейцарії підписали Меморандум про партнерство між Україною та Швейцарською Конфедерацією стосовно виконання Швейцарської програми співробітництва на 2020-2023 роки в Україні.

«Йдеться про взаємодію з питань імплементації проєктів технічної та гуманітарної допомоги по лінії Швейцарської програми співробітництва з Україною на три роки. Окрім цього, документ визначає основні напрямки подальшого розвитку відносин двох держав, взаємодії з широким колом питань порядку денного, міжнародних форумів. Також сторони підтверджують готовність проводити щорічні консультації з метою оцінки прогресу у виконанні досягнутих домовленостей та обміну думками з актуальних питань міжнародних відносин», – йдеться у повідомленні.

Президенти двох держав також підписали Меморандум про взаєморозуміння між Україною та Швейцарською Конфедерацією про підготовку та змісту Конференції щодо реформ в Україні 2022 року, який визначає основні напрямки та часові межі підготовки до проведення V Конференції щодо реформ в Україні у Швейцарській Конфедерації.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, голова Державної міграційної служби Максим Соколюк і посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд підписали Імплементаційний протокол до Угоди про реадмісію осіб від 7 червня 2017 року. Реалізація цього міжнародного договору позитивно вплине на розвиток добросусідських відносин двох країн (економічних, гуманітарних, культурних, наукових та інших зв’язків).

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник і посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд підписали Меморандум про взаєморозуміння між Офісом Генерального прокурора та Національним антикорупційним бюро України – з однієї сторони та Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва – з другої сторони стосовно впровадження проекту «Повернення активів та доброчесність державного сектору в Україні». Як зазначили в персслужбі, Основною метою проекту є підвищення ефективності застосування Офісом Генерального прокурора та НАБУ відповідних інструментів, методів для розслідування та кримінального переслідування кримінальних корупційних правопорушень, а також інших злочинів, вчинених у фінансовій сфері.

Найближчим часом очікується спільна робоча поїздка Володимира Зеленського і Симонетти Соммаруга на Донбас з метою реалізації проектів швейцарської гуманітарної допомоги.

Нагадуємо, Зеленський дав відповідь на петицію про заборону 5G.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, яка країна лідирує в Європі за рівнем злочинності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва