На Херсонщині підприємець незаконно утримував 13 людей

20:13, 24 июля 2020
Житель одного із сіл Херсонської області незаконно утримував у себе 13 осіб і змушував їх працювати.
На Херсонщині підприємець незаконно утримував 13 людей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Скадовському районі чоловік незаконно утримував 13 працівників з центральних і західних областей України. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Людей змушували по 15 годин безкоштовно працювати на полях місцевих фермерів. Поліцейські провели спецоперацію зі звільнення бранців і зараз вони на волі.

«Інформація про незаконне утримання людей на території домоволодіння 30-річного жителя одного з сіл Скадовського району надійшла від двох його жертв. Вони пояснили, що їх змушували працювати на полях і роботу не оплачували. Чоловікам вдалося втекти й звернутися в поліцію. Згодом було встановлено, що в так званому «трудовому таборі» знаходилося 13 осіб у віці від 19 до 53-х років, серед них дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під палючим сонцем з 05:00 ранку і до сутінків», – повідомив начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми поліції Херсонщини Олег Шанько.

За словами робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити в кінці літнього сезону. Жили люди в сараї в антисанітарних умовах.

Нагадаємо, що на Закарпатті правоохоронці викрили бордель.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що двоє аферистів зі столиці вимагали гроші в жителя Харкова та погрожували розправою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва