Справи Майдану: завершено розслідування стосовно київського експрокурора

20:27, 11 августа 2020
Колишній прокурор і діючий адвокат у 2014 році погодив повідомлення про підозру в масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану.
Справи Майдану: завершено розслідування стосовно київського експрокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно діючого адвоката – колишнього прокурора відділу прокуратури м. Києва, повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Підозрюваному інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб; зловживання службовим становищем; службове підроблення, а також притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України).

Слідством встановлено, що колишній прокурор 21 січня 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру в масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. В подальшому до протестувальників було незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.
Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду міста Черкаси.

Також перед судом постане колишній «беркутівець», який перешкоджав проведенню зборів та мітингів на вулиці Грушевського в місті Києві у 2014 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України