Екссудді з Криму повідомили про підозру в державній зраді

20:22, 12 августа 2020
Підозрюваного оголошено в розшук.
Екссудді з Криму повідомили про підозру в державній зраді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишньому судді Сімферопольського районного суду АР Крим, який виносив вирок одному з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, повідомлено про підозру в державній зраді. Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру колишньому судді Сімферопольського районного суду АР Крим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років», — йдеться в повідомленні.

У  ході розслідування кримінального провадження встановлено, що суддя Сімферопольського районного суду АР Крим після окупації півострова у 2014 році перейшов на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта.

«Сприяв становленню і зміцненню окупаційної адміністрації, надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України. Розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, усвідомлюючи незаконність кримінального переслідування за законодавством РФ, незаконно засудив до двох років позбавлення волі одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, який активно підтримував проукраїнську позицію», — повідомили в прокуратурі.

На сьогодні підозрюваного оголошено в розшук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд визнав винним суддю Малиновського суду Одеси та призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді