Хабарі за оформлення євроблях: ДБР викрило злочинну групу

18:10, 28 августа 2020
Злочинці вимагали неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів.
Хабарі за оформлення євроблях: ДБР викрило злочинну групу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, повідомили про підозру членам злочинної групи, яка вимагала неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, що надходять на митну територію України з країн ЄС. Про це інформує пресслужба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що один із керівників митного поста «Ізмаїльський» Одеської митниці Держмитслужби спільно із головним державним інспектором відділу митного оформлення митного поста та за участю митного брокера протягом липня 2020 року вимагали та отримали від громадянина неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, що надходять на митну територію України з країн Європейського Союзу в сумі 1100 доларів США.

Таким чином, слідчі ДБР повідомили про підозру одному з керівників митного поста «Ізмаїльський» Одеської митниці Держмитслужби та головному державному інспектору цього митного поста.

Вони підозрюються в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та їй вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад.

У разі доведення вини службовим особам митниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Також повідомлено про підозру їх пособнику – директору одного з товариств із обмеженою відповідальністю у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До слова, завершено розслідування справи голови райсуду Рівненської області.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що офіцера ЗСУ судитимуть за махінації з відрядженнями до Конго.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду