Тотальний демонтаж: у Києві знесли майже 500 МАФів

07:45, 5 сентября 2020
Серед демонтованих МАФів: кіоски, засоби пересувної торгівлі, торговельні клітки, паркани.
Тотальний демонтаж: у Києві знесли майже 500 МАФів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Протягом серпня цього року в столиці демонтували 492 незаконні елементи благоустрою. Серед демонтованих МАФів: кіоски, засоби пересувної торгівлі, торговельні клітки, паркани тощо. Про це повідомили в комунальному підприємстві «Київблагоустрій».

«Причиною демонтажів є відсутність проєктно-дозвільної документації. До того ж, більшість незаконно встановлених тимчасових споруд ще й створювали незручності для містян, оскільки були розміщені просто посеред пішохідних зон або на зупинках громадського транспорту. Окрім цього, залишали після себе купи сміття, не маючи договорів на його вивезення», – прокоментував т. в. о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

Він наголосив, що демонтажні бригади комунального підприємства працюють у межах виробничих можливостей, але першочергово демонтують незаконні тимчасові споруди, які заважають киянам.

«Окрема розмова – так звані «наливайки». Згідно із п. 1 рішення Київради № 237/237 від 17 березня 2016 року продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах заборонено. Власників, які ігнорують заборону, чекає ануляція документів та демонтаж тимчасових споруд», – нагадав Микола Бойко.

Загалом за останній місяць літа інспектори «Київблагоустрою» винесли 3068 приписів і склали 334 протоколи за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою).

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що в Києві біля залізничного вокзалу почали розбирати МАФи.

Крім того, ми писали, що демонтаж кіосків почався в підземному переході біля метро "Університет".

Також в Києві стався  вибух в проході між МАФами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді