Привласнив 1,2 мільйона гривень бюджету: директор товариства на Київщині постане перед судом

18:02, 15 сентября 2020
Директору загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Привласнив 1,2 мільйона гривень бюджету: директор товариства на Київщині постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Київської області направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно директора товариства за обвинуваченням у привласнені бюджетних коштів, підробленні офіційних документів та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 209  КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними слідства, між Новопетрівською сільською радою Вишгородського району та товариством укладено три договори на виконання робіт з реконструкції доріг в межах с. Нові Петрівці за 3,5 мільйона гривень бюджетних коштів.

Так, директор товариства, використовуючи своє службове становище, склав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів, на підставі яких замовником робіт на рахунок товариства перераховано грошові кошти.

Згідно з висновками ряду судових будівельно-технічних експертиз, вартість невиконаних робіт на об’єктах становить понад 1,2 млн грн, які обвинуваченим відповідно привласнено.

У разі доведення вини особі загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Так, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала відео про затримання начальника лісництва у Запоріжжі.

 До слова, СБУ викрила мільйонну оборудку з конфіскованим майном.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська