САП повідомила про підозру народному депутату

18:52, 17 сентября 2020
Дії народного обранця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.
САП повідомила про підозру народному депутату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 17 вересня, прокурором САП за дорученням Генерального прокурора повідомлено про підозру народному депутату України - члену комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків. Про це повідомляє офіційний сайт САП.

«Так, в рамках досудового розслідування детективами НАБУ встановлено, що народний обранець у завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. дол. США за внесення пропозицій до законопроєкту та у подальшому 200 тис. дол. США для підкупу народних депутатів-членів Комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня поточного року, правоохоронцями зафіксовано факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів.

26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене», — йдеться у повідомленні.

Згодом у САП  додали, що прокурорами САП та детективами #НАБУ після вручення підозри народному депутату України проведено допит вказаного депутата в якості підозрюваного та вручено клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

«Так, антикорупційні органи проситимуть суд взяти народного депутата під варту з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 млн гривень.

Про дату та час засідання з обрання запобіжного заходу буде повідомлено додатково», — зазначили у САП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що чиновника Мінінфраструктури викрито на отриманні хабара в сумі ‎$9000.

Крім того, ДБР викрило злочинну групу, яка  вимагала неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду