Чиновника Мінінфраструктури викрито на отриманні хабара в сумі ‎$9000

19:27, 2 сентября 2020
Посадовець обіцяв безперешкодну видачу дозволів на перевезення вантажів.
Чиновника Мінінфраструктури викрито на отриманні хабара в сумі ‎$9000
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали працівника одного з відділів Департаменту моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті, який  отримав хабар від підприємця. Про це інформує пресцентр ДБР.

За даними слідства, посадовець зі спільниками вимагали та одержали від підприємця 9 000 доларів за безперешкодну видачу дозволів, книг Європейської конференції міністрів транспорту на перевезення вантажів автомобільним транспортом та отримання ліцензій, а також за невисвітлення виявлених порушень у матеріалах перевірок.

Зокрема, 21 серпня було задокументовано факт вимагання та одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США.
2 вересня 2020 року під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 8 500 доларів США посадовця затримано в порядку статті 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у одержанні службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання відносно нього запобіжного заходу.

На даний час тривають санкціоновані обшуки в приміщенні  Міністерства інфраструктури України, а саме, в департаменті моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті (м. Київ) та за місцем проживання фігуранта, а також перевіряється причетність вищого керівництва до вчинення вказаного злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна (ч. 3 ст. 368 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило злочинну групу, яка  вимагала неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів. 

Також на Волині викрили поліцейську, яка обіцяла вплинути на слідчого за 1500 доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду