Посадовців Львівського локомотиворемонтного заводу розкрадали метал з підприємства

12:33, 23 сентября 2020
На підприємстві виявлено ще 891 тонну необлікованого брухту кольорових та чорних металів.
Посадовців Львівського локомотиворемонтного заводу розкрадали метал з підприємства
СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

 На Львівщині Служба безпеки України викрила керівництво ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод», який входить до структури Укрзалізниці, на заволодінні майном підприємства. Про це повідомили у прес-службі відомства.

За даними досудового слідства, посадовці ремонтного підприємства розробили схему привласнення брухту кольорових та чорних металів, який накопичувався у результаті господарської діяльності та не відображався у бухгалтерському обліку. Для цього зловмисники підробляли юридичну та фінансову звітність. За фіктивними документами металобрухт нібито повертався фірмам, які раніше здійснювали на заводі технічне обслуговування і ремонт техніки та рухомого складу.

Насправді ж брухт кольорових та чорних металів вивозили на територію афілійованих з керівництвом заводу комерційних структур для реалізації. Лише за одним повністю задокументованим епізодом цієї схеми зловмисники привласнили понад 22 тонни металу на майже 1 мільйон гривень. Ініційованою СБУ інвентаризацією на підприємстві виявлено ще 891 тонну необлікованого брухту кольорових та чорних металів, які додатково поставлено на баланс підприємства.

Наразі колишнім та діючим керівникам підприємства повідомлено про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що гендиректора одного з промислових підприємств Луганської області підозрюють у масштабній сплаті «податків» на користь окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань. 

Нагадуємо, призначено нового керівника Державного бюро розслідувань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України