Смертельна ДТП з немовлям на Житомирщині: колишній інспектор поліції постане перед судом

17:10, 2 октября 2020
У результаті аварії 3 пасажира загинуло, а ще одного госпіталізували до лікарні.
Смертельна ДТП з немовлям на Житомирщині: колишній інспектор поліції постане перед судом
Державне бюро розслідувань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього інспектора слідчого відділення Коростенського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Житомирській області. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Відомо, що 8 червня 2020 року близько 10 ранку поблизу села Скребеличі Овруцького району правоохоронець, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом автомобіля «Mitsubishi Lancer», перевищив допустиму швидкість та не надав переваги у русі автомобілю ЗАЗ «Daewoo», яким керував майстер лісу ДП «Овруцький лісгосп», чим скоїв зіткнення транспортних засобів.

У результаті ДТП, загинули 24-річний водій автомобілю ЗАЗ «Daewoo» та три пасажира: 1,9-річна дівчинка та дві жінки. Ще одна 20-річна пасажирка ЗАЗу була госпіталізована до місцевої лікарні з легкими тілесними ушкодженнями, які спричинили короткочасний розлад здоров'я.

Водій «Mitsubishi Lancer» також був госпіталізований до місцевої лікарні, а згодом затриманий слідчими ДБР в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Згідно висновку судово-токсикологічної експертизи у крові обвинуваченого було виявлено алкоголь у концентрації 1,06 проміле. Окрім того, встановлено, що правоохоронець рухався зі швидкістю не менше ніж 93 км/год», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, колишній інспектор  обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст 286 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про потрійну ДТП у столиці.

До слова, під Києвом сталася п'яна ДТП, у результаті якої постраждало не одне авто.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України