Українців попереджають про чергову шахрайську схему на платформі OLX: як не потрапити на гачок афериста

01:00, 11 октября 2020
Тим часом, з’явилася інформація про ще одну схему, яка точно не нова, але має певні «вдосконалення».
Українців попереджають про чергову шахрайську схему на платформі OLX: як не потрапити на гачок афериста
korupciya.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні мало не щодня з’являється нова шахрайська схема. Уже відомо про одну відносно нову схему, яка діє на платформі OLX. Шахраї присилають файл продавцю, перейшовши за яким може статися будь-що – від зараження вірусом до отримання паролей з браузера/додатків тощо. 

Тим часом, з’явилася інформація про ще одну схему, яка точно не нова, але має певні «вдосконалення». Про це повідомляє Pingvin Pro.

На майданчинку OLX продавцям пише людина, яка представляється працівником магазина. Вона хоче придбати товар, але оскільки це магазин, їм потрібна звітність про витрату грошей. Для цього шахрай просить продавця замовити «грошовий переказ» через банкомат. Відбувається це через дзвінок і «жертву» постійно підганяють та перебивають у розмові. Шахрай зазначає, що гроші платити не потрібно, і це, певною мірою, заспокоює людину, яка вірить, що робить все правильно. Словом, людину просять зробити кілька операцій, щоб отримати гроші за свій товар з цього ж банкомата. Через весь цей поспіх, дехто навіть не встигає обдумати свої дії і в результаті на номер шахрая «жертва» переказує кошти зі своєї картки.

Подібних історій та схем в Інтернеті дуже багато. Пам’ятайте, в жодному разі не перекидайте гроші за товар, не отримавши його. Не ходіть до банкоматів/терміналів поповнення і не давайте номер картки для переказу «авансу». Обирайте безпечніші способи – накладний платіж чи OLX Доставка.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про нові способи SMS-афери.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва