У Києві поліція інсценувала викрадення дитини задля вилову злочинної групи

10:20, 22 октября 2020
Злочинці викрали шестирічну дочку блогера та ведучої одного з українських телеканалів з метою подальшого отримання матеріальної вигоди у розмірі 200 тис. доларів.
У Києві поліція інсценувала викрадення дитини задля вилову злочинної групи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно з оперативними працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України викрито організовану групу, учасники якої здійснили викрадення малолітньої дитини з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 146 КК України), інформує пресцентр Офісу Генпрокурора.

Так, за даними слідства, 21 жовтня 2020 року на території Києво-Святошинського району Київської області учасники організованої групи викрали шестирічну дочку блогера та ведучої одного з українських телеканалів з метою подальшого отримання матеріальної вигоди у розмірі 200 тис. доларів США за повернення дитини. Вони ретельно готувалися до вчинення злочину, розподіливши між собою ролі та орендувавши будинок, у якому мали намір утримувати дитину.

«Вчинення злочину відбувалося під контролем правоохоронців. Під час передачі 150 тис. доларів США, осіб, причетних до викрадення, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Дитину повернуто батькам», - зазначено у повідомленні.

Крім того, з метою викриття злочинної діяльності правоохоронцями одночасно проведено обшуки у домоволодіннях і транспортних засобах учасників цієї організованої групи.

Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що п'яна киянка зарізала свого співмешканця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді