День тиші: в Україні склали вже 54 протоколи за незаконну агітацію

18:13, 24 октября 2020
Поліцейські повідомили органи місцевого самоврядування про виявлені порушення.
День тиші: в Україні склали вже 54 протоколи за незаконну агітацію
Укрінформ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Станом на 12:00 зафіксовано 275 повідомлень щодо адміністративних порушень, поліцейські склали вже 54 протоколи. Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

«Станом на 12:00 виявлено 181 порушення, пов’язане з незаконною агітацією. Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах – 96, 44 – роздача агітаційної продукції, 16 – агітація на будівлях, 12 – заклики голосувати за партію або кандидата, 5 – агітація у ЗМІ, 5 – агітація на автомобілях, 2 – агітація без ознак належності до політичної сили, 1 – агітація в громадському транспорті», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські повідомили органи місцевого самоврядування про виявлені порушення, відтак на місця виїжджали комунальні служби, наразі агітаційні матеріали демонтують.

«Станом на 12:00 поліцейські склали 54 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. З них 42 протоколи – за ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП. 8 протоколів було складено за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації), 3 – за ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів), один протокол – за ст. 212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - розповіли у поліції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як проголосувати на виборах, перебуваючи на самоізоляції. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва