Найбільше карантин вдарив по кінотеатрах, турагентствах та готелях: дані від ДПС

17:43, 1 ноября 2020
Через запровадження в Україні карантинних обмежень кінотеатри, туристичні агентства та готелі різко скоротили податкові відрахування до державного та місцевих бюджетів.
Найбільше карантин вдарив по кінотеатрах, турагентствах та готелях: дані від ДПС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Через запровадження в Україні карантинних обмежень кінотеатри, туристичні агентствах та готелі різко скоротили податкові відрахування до державного та місцевих бюджетів. Про це повідомляє «Економічна правда».

За даними Державної податкової служби, у березні-вересні 2020 року кінотеатри скоротили податкові відрахування у понад 2 рази порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Загалом за 6 карантинних місяців вони сплатили 47,6 мільйона гривень.

Навіть після відновлення роботи кінотеатрів вони продовжують сплачувати набагато менше податків, ніж до початку карантину.

У липні-вересні поточного року представники цього бізнесу здійснили до бюджетів усіх рівнів 15,8 млн грн відрахувань, що практично дорівнює сумі перерахованих коштів лише за один липень минулого року – 17,2 млн гривень.

Також суттєво знизилися податкові відрахування туристичних агентів та операторів. У березні-вересні 2020 року відрахування від цього бізнесу впали на 49% у порівнянні з минулим роком. В абсолютних числах падіння податкових надходжень становило загалом 210,6 млн гривень.

Скоротилися доходи й у готельній сфері. За шість карантинних місяців українські готелі та заклади, які надають послуги з розміщення сплатили податків на понад пів мільярда гривень менше, ніж у березні-вересні 2019 року.

Найстрімкішим падіння надходжень від цієї галузі було у квітні – майже втричі порівняно з аналогічним місяцем минулого року. Вже з липня готелі поступово збільшують відрахування до бюджетів, однак вони все ще значно менші порівняно з докарантинним періодом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про 5 рекомендацій боржнику виконавчого провадження під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси