Ірина Венедіктова: В Україну повертатимуть вкрадені активи

10:31, 3 ноября 2020
Генпрокурор розповіла про розробку дієвих механізмів щодо повернення коштів, отриманих злочинним чином.
Ірина Венедіктова: В Україну повертатимуть вкрадені активи
Facebook/ pgo.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На своїй сторінці у Фейсбук Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про розробку дієвих способів повернення розкраденого майна. Способи активізації цих процесів вона обговорила під час зустрічі з віцепрезидентом Паризького трибуналу вищої інстанції Чарльзом Пратсом — експертом Ради Європи в галузі боротьби з корупцією, фінансовим шахрайством і відмиванням коштів.

"Наразі ми очікуємо від Французької Республіки матеріали виконання запитів щодо низки колишніх високопосадовців, які обґрунтовано підозрюються в інвестуванні злочинних коштів у придбання нерухомості у Франції.

У провадженні відносно ексочільника держкомпанії щодо заволодіння 23 млн доларів, є підстави вважати, що за ці кошти ним були куплені у Франції вілла та дві виноробні. Ще одна справа стосується вже задоволеного запиту нашої сторони про екстрадицію щодо особи, що підозрюється в привласненні 12 млн євро та 3 млн грн, який придбав у Франції замок та будівлю під створення готелю-ресторану. Французька сторона так само закінчує розслідування і ми хочемо створити спільну слідчу групу, щоб активізувати процеси.

Офіс Генпрокурора також ініціюватиме підписання з Французькою Республікою меморандуму щодо співпраці в питаннях повернення активів та боротьби з корупцією. Аналогічний документ був підписаний із Швейцарією влітку", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Судово-юридична газета" писала, що Венедіктова розповіла про перебіг атестації прокурорів місцевих прокуратур.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва