Хотів відремонтувати міст із неякісних опор: посадовець Харківської міськради постане перед судом

20:50, 6 ноября 2020
Посадовець підписав офіційні документи — акти приймання виконаних будівельних робіт, що містили відомості про опори, які не відповідали проектній документації в частині вимог щодо оцинковки вказаних виробів та державним стандартам.
Хотів відремонтувати міст із неякісних опор: посадовець Харківської міськради постане перед судом
Харківська обласна прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники прокуратури направили обвинувальний акт стосовно посадовця Харківської міської ради, який підписав документи про прийняття робіт з ремонту мосту, маючи підозру про неякісні опори. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

«За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовця Харківської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що під час проведення технічного нагляду за ремонтом мосту на просп. Льва Ландау у м. Харкові у посадовця виникла підозра стосовно неналежної якості встановлених опор. Проте він не зупинив роботи та не поставив питання про проведення лабораторних та експертних оцінок відносно відповідності застосованих опор. Посадовець підписав офіційні документи – акти приймання виконаних будівельних робіт, що містили відомості про опори, які не відповідали проектній документації в частині вимог щодо оцинковки вказаних виробів та державним стандартам.

«Дії обвинуваченого призвели до завищення вартості виконаних робіт та спричинили державним інтересам в особі Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради матеріальну шкоду у сумі близько 6,5 млн грн. Під час досудового розслідування прокурором заявлено цивільний позов на вказану суму», - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що директора Львівського держпідприємства підозрюють у незаконному видобутку піску.

Також ексголові податкової повідомили про підозру через бюджетну «діру» у 2 мільярди. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва