QR-код, чатбот та електронні рецепти: Україна по-новому боротиметься з COVID-19

17:05, 20 ноября 2020
Назвали нові методи боротьби з коронавірусом.
QR-код, чатбот та електронні рецепти: Україна по-новому боротиметься з COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінцифра включена у штаб боротьби з COVID-19. Готуються нові цифрові інструменти у боротьбі з коронавірусом в Україні разом з МОЗ.  Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Мінцифри Михайло Федоров.

1. У кожній опорній лікарні з’явиться людина, яка відповідатиме за актуальну інформацію: скільки пацієнтів перебувають у лікарні. Скільки госпіталізовано, скільки виписано, скільки вільних місць. Інформація буде постійно оновлюватися в єдиній системі. На базі цієї інформації з’явиться чатбот.

2. Цифровізація та централізація збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань.

З’явиться чатбот — зручний інструмент для пошуку місць у лікарнях. Швидкі можуть дізнаватися, скільки місць залишилося і куди везти пацієнта.

Інформація відображатиметься для диспетчерів швидких та сімейних лікарів. Завдяки інструменту диспетчери швидких будуть розуміти, куди можна направляти пацієнта на госпіталізацію. 

3.Оновлення застосунку для контролю самоізоляції. Люди зможуть вказувати симптоми, які будуть оброблятися Центром громадського здоров’я. Це розвантажить сімейних лікарів + можна оперативно відстежувати інформацію про погіршення стану здоров’я.

4.Електронні направлення на ПЛР-тестування. 

Сервіс вже розроблений та доступний для медичних працівників. Пацієнти можуть отримати електронне направлення та послуги згідно з цим направленням.

5.Електронний рецепт на антибіотики, який зменшить хаотичне вживання антибіотиків самостійно.

6. Стратегія впровадження QR-системи для моніторингу ситуації в публічних місцях.

Без збору персональних даних.

Якщо людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею, будуть приходити відповідні сповіщення. Ви наводите на QR-код, вам відкриється сторінка, вводите номер телефону та час, скільки плануєте перебувати у цьому місці.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Уряд планує створити виробництво ШВЛ в Україні, останній термін — 2023 рік.

Також Степанов розповів, як діяти пацієнту, який захворів на Covid, але не має підписаної декларації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей