Київський апеляційний суд відкрив оновлену залу для ознайомлення з матеріалами справ, фото

11:05, 3 декабря 2020
Зала обладнана камерами-сканерами, багатофункціональним пристроєм для друку, комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет, інноваційним пристроєм для стаціонарного комп’ютера.
Київський апеляційний суд відкрив оновлену залу для ознайомлення з матеріалами справ, фото
Джерело фото: apcourtkiev.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київському апеляційному суді відбулося відкриття оновленої зали для ознайомлення з матеріалами справ. Про це повідомляє пресслужба суду.

«Київський апеляційний суд приділяє значну увагу забезпеченню реалізації конституційних та процесуальних прав осіб, які звертаються до суду.

З огляду на необхідність створення зручних та комфортних умов перебування у приміщенні суду, Київським апеляційним судом облаштовано нову залу (кабінет 0206) для ознайомлення з матеріалами цивільних та кримінальних проваджень, а також справ про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні суду.

Головною метою реконструкції вказаного приміщення стало максимальне наближення до європейських стандартів судочинства – а отже, необхідно було створити сучасний високотехнологічний простір, що забезпечить доступність та зручність реалізації відвідувачами суду своїх процесуальних прав.

Відтак, оновлена зала для ознайомлення з матеріалами справ обладнана камерами-сканерами, багатофункціональним пристроєм для друку, комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет, інноваційним пристроєм для стаціонарного комп’ютера, який об’єднує USB-порт з робочим столом, а також стаціонарним універсальним зарядним пристроєм для мобільних телефонів та планшетів.

Серед вказаних позитивних змін зали для ознайомлення з матеріалами справ, особливої уваги заслуговує портативна документ-камера (сканер), яка дозволяє здійснити сканування необхідних документів та зберегти їх в електронній формі.

Якісне зображення з розподільною здатністю 5 мегапікселів дозволяє розрізнити навіть найдрібніші деталі. Камера пристрою може обертатися у вертикальній і горизонтальній площині, забезпечуючи проєктування як плоских сторінок, так і зображень 3D-об’єктів. Велика площа зйомки формату А3 означає, що тепер немає необхідності точно позиціонувати об’єкти або постійно їх поправляти – вони розпізнаються автоматично.

Київський апеляційний суд продовжує роботу над технічним удосконаленням та оптимізацією приміщення суду, застосуванням подібних новітніх комунікаційних технологій задля задоволення потреб відвідувачів згідно з вимогами часу, підвищення довіри до суду та якісного розвитку діалогу між судовою владою і суспільством», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Святошинському райсуді Києва запрацював новий вхід.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді