У Венедіктової передали справу Татарова з НАБУ до СБУ – ЗМІ

11:18, 24 декабря 2020
ЗМІ повідомили, що 24 грудня Офіс Генерального прокурора вирішив змінити підслідність.
У Венедіктової передали справу Татарова з НАБУ до СБУ – ЗМІ
Джерело фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс Генпрокурора прийняв рішення передати кримінальну справу, фігурантом якої є заступник голови ОП Олег Татаров, з НАБУ до СБУ. Про це повідомило «Слідство.Інфо» із посиланням на свої джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що 24 грудня ВАКС мав обрати Татарову запобіжний захід. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила для нього арешт з альтернативою застави в 10 млн грн.

«Але зранку, ще до початку засідання суду Офіс Генерального прокурора вирішив змінити підслідність і передав кримінальне провадження до СБУ. Відповідне рішення підписав заступник ОГП Олексій Симоненко», - сказано у матеріалі.

Передати справу з антикорупційного бюро до іншого правоохоронного органу Офіс генпрокурора зобов’язав Печерський районний суд Києва, рішення ухвалили напередодні.

У НАБУ заявляють, що їхні справи може розглядати виключно Вищий антикорупційний суд. Відтак, Печерський суд таких рішень ухвалювати не може.

«Це рішення судді Сергія Вовка було оскаржене в апеляційній та касаційній інстанціях. Верховний Суд 23 грудня залишив рішення Печерського райсуду Києва в силі», - пишуть журналісти.

Олег Татаров на своєму Телеграм-каналі заявив, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу за участю журналістів.

«Я готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу за участю журналістів, тому що вже три тижні вимагаю від НАБУ представити суспільству хоч один доказ моєї будь-якої протиправної діяльності.

Нагадую, що за невдалою спробою помсти щодо мене стоїть скандальний директор НАБУ Ситник, який знаходиться в реєстрі корупціонерів і офіційно визнаний судом винним в корупції», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Татаров прокоментував інформацію про вручення йому підозри, назвавши Ситника «державним злочинцем».

Окрім того, в ОП вважають таку підозру — «зведенням особистих рахунків» з боку голови НАБУ Ситника. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України