Побиття адвоката у суді Бердянська: є нові деталі

09:37, 15 января 2021
ДБР розпочало розслідування щодо поліцейського і прокурора.
Побиття адвоката у суді Бердянська: є нові деталі
Источник фото: err.ee
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мелітопольське територіальне управління ДБР здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перевищення влади слідчим бердянського відділу Нацполіції та прокурором Бердянської місцевої прокуратури, які у грудні 2020 року влаштували побиття адвоката Миколи Осипчука. Про це НААУ повідомила Запорізька обласна прокуратура у відповідь на звернення НААУ до Офісу Генерального прокурора від 11 грудня 2020 року. 

«Провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозами його застосування тощо).

Нагадаємо, 11 грудня минулого року стався напад на адвоката Миколу Осипчука у Бердянському міськрайонному суді Запорізької області.

Змушуючи взяти участь у процесуальних діях без передбаченого КПК України необхідного та належного повідомлення, місцевий прокурор та невідомі особи, які перебували у залі суду, нанесли адвокату тілесні ушкодження. Близько двох годин його блокували у будівлі суду, поки члени Регіональної ради Запорізької області його не вивільнили», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Бердянську адвоката побили прямо у будівлі суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва