Справа голови Чернівецької облради, підозрюваного в хабарництві: САП завершила слідство

16:37, 26 января 2021
Очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тисяч доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.
Справа голови Чернівецької облради, підозрюваного в хабарництві: САП завершила слідство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у справі, досудове розслідування в якій здійснювали детективи НАБУ, стосовно голови Чернівецької обласної ради, якого було викрито на отриманні 180 тис. дол. США неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, у рамках досудового розслідування встановлено, що у липні 2019 року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями було задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США.

У лютому 2020 року за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури голові ОДА вручено повідомлення про підозру, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Також про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, повідомлено і приватному підприємцю.

На сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваним та їхнім захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Також ми повідомляли, що слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього голову Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва