47 обшуків адвокатів відбулося у IV кварталі 2020 року

20:35, 28 января 2021
Найбільше обшуків сталося у Києві.
47 обшуків адвокатів відбулося у IV кварталі 2020 року
Джерело фото: unba.org.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У IV кварталі 2020 року відбулося 47 санкціонованих обшуків та затримань адвокатів по всій Україні. Найбільшу кількість офіційних повідомлень про проведення процесуальних дій стосовно адвокатів отримала Рада адвокатів Києва – 12. На другому місці – Рада адвокатів Дніпропетровської області, яка була повідомлена про такі випадки 7 разів. На третьому місці за цим показником – Волинська область - 6 повідомлень, передає офіційний сайт НААУ.

Впродовж IV кварталу ради адвокатів регіонів здійснили 60 виїздів на обшуки і затримання адвокатів, по 12 – ради адвокатів Києва та Київської області. 9 виїздів зафіксовано на Волині.

При цьому по всій країні відбулося 12 обшуків і затримань адвокатів без повідомлення РАР, що є порушенням закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». 8 із 12 випадків сталися у Київській області.

За даними статистики, у жовтні-грудні 2020 року до РАР надійшло 376 звернень адвокатів про відмову у наданні інформації на адвокатський запит. Рекорд за цим показником поставила Київська область, де РАР отримала 104 такі повідомлення. Рада адвокатів м. Києва – 84, на третьому місці – Дніпропетровщина, де до РАР звернулися стосовно цього типу порушень професійного права 32 адвокати. 30 протоколів, що були складені за фактом відмови у наданні відповіді на адвокатський запит, задоволені у судовому порядку.  У  розрізі регіонів по 8 протоколів задоволено у Київській та Запорізькій областях, 5 – в Одеській.

За IV квартал минулого року до РАР надійшли 24 звернення щодо порушень прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. За цей період до Ради адвокатів України надійшло 25 звернень адвокатів про порушення прав, 9 з них було скеровано до правоохоронних органів, решта – до профільного Комітету НААУ для подальшого опрацювання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що П’ятий апеляційний адміністративний суд оприлюднив судову практику щодо розміру гонорару адвоката.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва