«Ми знаємо ваші адреси, ми готові до дії»: Харківський окружний адмінсуд отримав лист з погрозами

13:10, 13 февраля 2021
Лист надіслало об’єднання «С14».
«Ми знаємо ваші адреси, ми готові до дії»: Харківський окружний адмінсуд отримав лист з погрозами
Джерело фото: kharkivoda.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 лютого на електронну адресу Харківського окружного адміністративного суду надійшло повідомлення від українського радикального громадського об’єднання «С14». Про це повідомляє офіційний сайт суду.

Текст повідомлення:

«Поважні судді! За надання допомоги проросійським телеканалам, які створюють загрозу суверенітету України, встановлена плата – життя батьків, дітей та коханих Вам людей. Ми знаємо Вас, ми знаємо ваші адреси, ми готові до дії…! Нажаль тільки так ми можемо виграти цю ВІЙНУ! Слава Україні!».

«Відповідно до статті 126 Конституції України вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється.

Згідно зі статтею 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» здійснюючи правосуддя, суди є незалежними від будь-якого незаконного впливу. Суди здійснюють правосуддя на основі Конституції і законів України та на засадах верховенства права.

Втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Статтею 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя у своїй діяльності щодо здійснення правосуддя є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання. Суддя зобов’язаний звернутися з повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора.

Відтак, незалежність і недоторканність суддів є невід’ємною ознакою правової держави та однією з фундаментальних засад демократичного суспільства. Гарантії незалежності і недоторканності суддів як носіїв судової влади та самостійності судів як судових органів, встановлені Конституцією та законами України.

Зважаючи на обставини, судом будуть вжиті заходи щодо повідомлення відповідних органів про факт незаконного впливу у здійснення правосуддя, а також про неприпустимість тиску на суддів, погрозі їх життю та здоров’ю близьких», — зазначили у суді.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Харкові замінували будівлю апеляційного суду.

Крім того, надійшло повідомлення про замінування приміщення Київського апеляційного суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки