В Україні вже цього року з'являться тестові центри 5G – Мінцифри

11:15, 5 марта 2021
Європейський Союз планує покрити 5G всю територію до 2025 року.
В Україні вже цього року з'являться тестові центри 5G – Мінцифри
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Серед основних цілей Мінцифри — за три роки забезпечити 95% жителів України доступом до 4G. Наразі Мінцифра реалізовує чіткий план покриття території України. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю виданню «Інтерфакс Україна».

«У нас є чіткий план покриття території, а в базових KPI — за три роки підключити 95% населення до 4G-інтернету», — розповів Михайло Федоров.

З цією метою Мінцифри провело розподіл частотного діапазону 900 МГц та підписало меморандум з операторами. У результаті з липня минулого року понад 2 млн людей вперше отримали доступ до швидкісного мобільного інтернету 4G. А ще близько 7 млн людей у населених пунктах отримали другого або третього оператора, який надає 4G, як зазначив Михайло Федоров.

Крім того, Мінцифри паралельно працює над впровадженням 5G в Україні. Міністр цифрової трансформації зазначив, що уже з грудня планується продаж ліцензій на 5G. Головна мета тендеру — для початку дати можливість бізнесу тестувати технологію.

Михайло Федоров також розказав, що вже цього року в Україні з'являться тестові центри 5G:

Європейський Союз планує покрити 5G всю територію до 2025 року. В Україні на сьогодні у ліцензійних зобов'язаннях операторів розглядаються вимоги до покриття п’яти найбільших міст України протягом чотирьох років.

В інтерв’ю Михайло Федоров розповів про відкриті дані та постанову, яка розширить перелік наборів відкритих даних для українців та законопроект про хмарні послуги, а також про співпрацю Мінцифри з Microsoft та плани щодо запуску електронної валюти в Україні.

Також Мінцифри допоможе майбутнім підприємцям відкрити справу в креативній індустрії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді