Справа депутата Полтавської облради: апеляція ВАКС залишила без змін вирок

17:25, 15 марта 2021
Апеляція ВАКС залишила без змін вирок депутату Полтавської облради та заступнику начальника одного з відділів КП «Полтавафарм».
Справа депутата Полтавської облради: апеляція ВАКС залишила без змін вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляція ВАКС залишила без змін вирок депутату Полтавської облради та заступнику начальника одного з відділів КП «Полтавафарм». Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

12 березня 2021 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок Вищого антикорупційного суду від 11 листопада 2020 року, яким депутата Полтавської обласної ради та заступника начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» засуджено до 4,6 років позбавлення волі.

Суд апеляційної інстанції, погодившись із доводами прокурора САП, відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишив у силі вирок ВАКС.

Таким чином, депутата Полтавської обласної ради та заступника начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» визнано винуватими у наданні неправомірної вигоди, тобто вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Ухвала Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що ВАКС наклав арешт на 674 млн гривень, що могли бути втрачені через незаконне відшкодування ПДВ.

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління одного з банків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді