11 тисяч доларів США за операцію на серці: на хабарі викрито заввідділення кардіохірургії на Одещині

20:23, 12 мая 2021
Лікар вимагав та одержав хабар від пацієнта лікарні за проведення операції на серці з протезування висхідного відділу аорти.
11 тисяч доларів США за операцію на серці: на хабарі викрито заввідділення кардіохірургії на Одещині
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито під час одержання 11 тис. дол. США неправомірної вигоди завідуючого відділення кардіохірургії однієї з комунальних медичних установ Одеси (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, лікар вимагав та одержав хабар від пацієнта лікарні за проведення операції на серці з протезування висхідного відділу аорти.

Крім того, слідство вважає, що працівники медичного закладу систематично отримували гроші від громадян, які проходять лікування або потребують іншої медичної допомоги. Медики, використовуючи своє посадове становище, організували механізм поборів із пацієнтів, які готуються до важких операцій на серці. Проведення таких операцій вони оцінювали від 80 до 400 тис. грн, в залежності від їх складності та стану хворих.

Варто зазначити, що такого роду операції за законодавством України повинні проводитися безкоштовно, придбання протезів, клапанів шунтів тощо здійснюються за бюджетні кошти.

Наразі вирішуються питання щодо оголошення викритій посадовій особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що на Херсонщині ексоперуповноваженому повідомили про підозру за побиття громадян у відділку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді