Прокуратура не допустила забудову земель Жукового острову у Києві

16:05, 19 мая 2021
Офіс Генерального прокурора оскаржив незаконне судове рішення до Київського апеляційного суду, який повністю задовольнив позов прокурора.
Прокуратура не допустила забудову земель Жукового острову у Києві
Джерело фото: relax.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Київським апеляційним судом скасовано рішення суду першої інстанції, який відмовив прокуратурі в задоволенні позову про повернення земельних ділянок ландшафтного заказника «Жуків Острів». Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Офіс Генерального прокурора звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради до фізичної особи, за якою на праві власності зареєстровано 17 земельних ділянок площею понад 3 га природно-заповідного фонду, вимагаючи повернути їх територіальній громаді м. Києва.

Підставою для звернення стало те, що землі вартістю 45 млн грн, які мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення, було безоплатно передано для забудови. Водночас, відповідно до законодавства, на земельних ділянках природно-заповідного фонду забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає її використанню за цільовим призначенням.

Проте Голосіївським районним судом м. Києва в задоволенні позовних вимог прокурора було відмовлено.

Водночас Офіс Генерального прокурора оскаржив незаконне судове рішення до Київського апеляційного суду, який повністю задовольнив позов прокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до дня Києва відкриють скульптуру Малюка-серфінгіста.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва