Рада просить США і ЄС ввести санкції за будівництво газопроводу «Північний потік-2»

11:46, 21 мая 2021
Народні депутати прийняли відповідний проект постанови.
Рада просить США і ЄС ввести санкції за будівництво газопроводу «Північний потік-2»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п'ятницю, 21 травня, Верховна Рада підтримала звернення до Сполучених Штатів Америки і Європейського союзу стосовно введення санкцій за будівництва газопроводу "Північний потік-2" № 5520. Про це повідомляється на сайті ВР.

Постановою доручено Голові Верховної Ради України забезпечити невідкладне направлення тексту Звернення до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки.

У постанові висловлена стурбованість тим, що представлена 19 травня ц. р. Державним департаментом США доповідь Конгресу США та запропоновані додаткові санкції не передбачають заходів проти ключової компанії учасника «Північного потоку - 2» - «Nord Stream AG».

«Ми переконані, що єдиним довгостроковим механізмом гарантування невикористання Росією «Північного потоку - 2» в якості енергетичної зброї є повне блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію», - зазначається у постанові.

Верховна Рада закликає Палату представників та Сенат Конгресу Сполучених Штатів Америки використати весь наявний інструментарій, передбачений американським законодавством, для цілковитого і незворотного зупинення будівництва газопроводу в рамках проекту «Північний потік-2» шляхом застосування блокуючих санкцій проти всіх учасників даного російського геополітичного проекту, у тому числі «Nord Stream AG».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла закон щодо внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду